Al sinds 1895 bakt het familiebedrijf Borgesius brood. Met een rijke ervaring innoveren en verrassen zij continu, met respect voor het ambacht, de klant en de omgeving.

Zij zijn voortdurend bezig met het verminderen van hun milieu-impact. Bij Borgesius minimaliseren zij hun energie- en grondstoffenverbruik, scheiden hun afval, gaan voedselverspilling tegen en stimuleren zij hun leveranciers om te verduurzamen. Sinds 2018 berekent Borgesius zijn CO2-uitstoot. Zij hebben zichzelf het doel gesteld om in 2030 de eigen uitstoot ter verlagen met 50% en die van hun keten te verlagen met 15%.

Om deze doelstelling te behalen heeft Borgesius OptiVolt de opdracht gegeven om haar energiebesparende systemen te installeren. Tot nu toe drie locaties, namelijk bij de locatie in Stadskanaal, Aalsmeer en Wateringen. Door de het installeren van verschillende PowerLiners®  gaat Borgesius jaarlijks met deze drie locaties een reductie van CO2 uitstoot creëren van 192 ton.