Het origine vlakglasfabriek PPG die in 1883  was opgericht in Pittsburgh US is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van verven, coatings, optische producten en speciale materialen.

Door leiderschap op het gebied van innovatie, duurzaamheid en kleur helpt PPG klanten in de industriële, transport-, consumentenproducten- en bouwmarkten om meer oppervlakken op meer manieren te verbeteren dan welk ander bedrijf dan ook. De verven, coatings en speciale materialen beschermen voorwerpen variërend van vliegtuigen, auto’s en treinen tot bruggen, gebouwen en consumentenelektronica.

De locatie is Delfzijl heeft OptiVolt de opdracht gegeven om haar PowerLiners® en MultiLiners® te installeren. Door de systemen van OptiVolt zullen de blindstromen op de locatie worden gereduceerd in combinatie met een vermindering van het energieverbruik en energiekosten. Daar in tegen verhoogt de locatie haar rendement van installaties en apparatuur en zal de levensduur verlengt worden. Al met al hele mooie besparingen met een terugverdientijd van nog geen drie jaar.