Dankzij de jarenlange ervaring en opslag- en invriescapaciteit kan de Grolleman Group elke speler op de markt bedienen. Naast coldstores bestaat de Grolleman Groep uit meer bedrijven. Samen met de aan de Grolleman Groep gelieerde bedrijven zoals Grolleman Douane Expediteurs B.V. en Grolleman Transport B.V. zijn zij in staat een compleet pakket aan te bieden.

Grolleman gaat verantwoord om met het gebruik van energie en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo doende hebben zij OptiVolt de opdracht gegeven om haar DuoLiner ® te installeren bij de coldstore in Olst. Een DuoLiner® is een energiebesparend systeem dat wordt gebruikt bij verlagen van de harmonische stromen (tot de 11e) en het compenseren van blindstromen. Op basis van toewijzing van harmonische en blindstroom wordt de DuoLiner® geprogrammeerd. Dit leidt tot verbetering van de vermogenskwaliteit van de totale interne elektrotechnische infrastructuur. Door de DuoLiner®, die een hoeveelheid kVAr levert, en een tegenstroom van harmonische parallel op de HVK aan te sluiten wordt de benodigde blindstroom nu geleverd door de DuoLiner® en worden de harmonische stromen gefilterd. Hierdoor wordt er minder stroom (kVA) door de elektrotechnische infrastructuur getransporteerd. Deze stroomverlaging zorgt voor een lagere weerstand binnen de gehele infrastructuur. Lagere weerstand leidt tot mindere warmteontwikkeling in de bekabeling, magneetschakelaars, thermisch pakket,  hoofdschakelaars, etc. Door verlaging van de stroom neemt eveneens de warmteontwikkeling in de verdeelinrichting en transformator af. Er ontstaat ruimte op de trafo voor ontlasting en/of uitbreidingen.

Dankzij de DuoLiner® zal het vrieshuis 2,8% besparen op het energieverbruik en zullen zij een vermindering hebben van de CO2 uitstoot van 80 ton per jaar.