Gasverbruik – OptiFlow

Energiebesparing en bescherming van uw verwarmingsinstallaties

Energiebesparing op verwarmen is eenvoudig en binnen handbereik! Hoe? OptiVolt vult uw cv-installatie(s) met een warmtegeleidende, duurzame en biologisch afbreekbare vloeistof: OptiFlow®. Door OptiFlow® te gebruiken in uw installaties in plaats van water, verbruikt uw cv-installatie (na opnieuw inregelen) tot wel 40% minder energie. De installatie gaat langer mee en wordt beschermd tegen corrosie.

OptiVolt stappenplan

Vervuiling en corrosie blijven voorgoed weg. Bescherming Het OptiFlow® team inventariseert de huidige cv- installatie(s) en brengt een kosteloos energie- besparingsvoorstel uit. Na acceptatie van het voorstel worden alle radiatoren en leidingen geleegd en indien nodig doorgespoeld, net zo lang tot het water helemaal helder is.

1. Al het water wordt uit de cv-installatie(s) gehaald en vervangen door OptiFlow®.

2. Alle radiatoren en leidingen worden ontlucht en indien nodig wordt de installatie nog eens bijgevuld.

3. Cv-installatie(s) worden opnieuw geprogrammeerd en indien nodig OptiFlowzijdig ingeregeld.

Als deze stappen zijn doorlopen, is de cv-installatie weer klaar voor gebruik. U zult direct energie besparen en merken dat uw ruimtes sneller opwarmen en aangenamer zijn. De gegarandeerde energiebesparing wordt aangetoond door het verbruik met en zonder OptiFlow® met elkaar te vergelijken.

OptiFlow in actie

OptiFlow toegepast in nieuwbouw Melanchton school in Bleiswijk

Voordelen OptiFlow

 • Gegarandeerde energiebesparing (15% tot 40% op gasverbruik)
 • Snelle terugverdientijd
 • Langere levensduur cv-installaties en componenten
 • Installatie blijft schoon
 • Minder bijvulmomenten
 • Lagere onderhoudskosten
 • Vorstbestendig (-33°C)
 • Hoger rendement van bestaande cv-installaties
 • Duurzaam, CO2 reductie en uw verdere bijdrage tot
  maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Milieuvriendelijk (biologisch afbreekbaar) en niet giftig

OptiFlow

Aard van product Warmtetransportmedium
Identificatie van product Helder mengsel, vloeistof
Gebruik Professioneel, industrieel
Kleur Groen, fluorescerend bij uv-licht
Geur Citrus
pH waarde 7,2 – 8,2
Vriespunt -33 °C
Kookpunt 104 °C
Dichtheid (kg/l) bij 20 °C 1,048
Kinematische viscositeit (mm2/s) bij 20 °C 3,04
Gevarenklasse Geen gevaarlijke stof verordening (EG) nr. 1272/2008
Persistentie – afbreekbaarheid Volledig biologisch afbreekbaar

Persoonlijk advies?

Wilt u meer informatie en contact met een specialist van OptiVolt? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuws van OptiVolt


Snellere opwarming

OptiFlow® is een hitte transporterende vloeistof die sneller op temperatuur is dan water. Dit heeft een positief effect op de werking van uw cv-installatie. Door het vullen van uw cv-installatie met OptiFlow® bespaart u direct op uw gasverbruik. OptiFlow® zorgt voor optimale systeemprestaties.

gasverbruik - optivolt-graph

Tegen vervuiling

Van veel cv-installaties raakt het water op den duur vervuild door onder andere corrosie. Het energieverbruik zal door deze corrosie onnodig toenemen.

gasverbruik - radiator

De installatie heeft een lager rendement, geeft minder warmte af, verbruikt meer energie en heeft een kortere levensduur. Het water kan zelfs zo vervuild raken dat de radiatoren en leidingen dichtslibben. Door het additieven pakket van OptiFlow® wordt dit proces per direct gestopt. Sludge en vuilophoping worden door doorspoelen en vervanging met OptiFlow® uit de cv-installatie verwijderd. Daardoor is de installatie schoner en energiezuiniger. Vervuiling en corrosie blijven voorgoed weg.

OptiFlow® legt een ultradunne beschermende laag over de corrosie, waardoor verder corroderen wordt voorkomen. Dit proces laat geen residu na.

gasverbruik - optiflow-bescherming

Het resultaat is: energiebesparing, langere levensduur, hogere efficiëntie en rendement van de gehele cv-installatie. OptiFlow® heeft een iets hogere viscositeit dan water waardoor de kans op lekkage sterk afneemt en er minder bijvulmomenten zijn. Deze hogere viscositeit heeft geen invloed op de levensduur van de pompen.

Tegen vorst en lekkage

OptiFlow® heeft een vorst beschermende eigenschap die ervoor zorgt dat uw leidingen niet bevriezen tijdens koude winterdagen. Bovendien is OptiFlow® fluorescerend en bevat een milde citrusgeur waardoor lekkages onder andere met UV licht eenvoudig op te sporen zijn.

Resultaten

Door het vullen van uw cv-installatie met OptiFlow® in plaats van water bespaart u, in combinatie met een herprogrammering van de cv-installatie, tot wel 40% op uw gasverbruik. OptiVolt garandeert de resultaten door het aantonen van de besparing middels monitoring van uw verbruik voor en na de installatie.