Met ruim zestig jaar is Van Rooi een familiebedrijf met een lange traditie. Vernieuwing kenmerkte elke generatie. Wat begon met ondernemerszin in de jaren vijftig mondde uit in een eigentijds en modern geoutilleerd bedrijf anno nu dat oog heeft voor de hedendaagse wensen en duurzame eisen. Van Rooi wil betaalbaar en eerlijk vlees produceren dat voor een belangrijk deel uit de regio komt. Daarmee is niet alleen de herkomst van het vlees helder, maar stimuleert het bedrijf ook het gebruik van duurzame producten. In de geest van ‘Van Boer tot Bord’ streeft zij bovendien naar het ontlasten van het milieu, het verminderen van transportbewegingen en het bevorderen van verse en gezonde voedingsproducten.

Om nog meer mee te werken aan een groener Nederland heeft van Rooi Meat OptiVolt de opdracht gegeven voor het installeren van haar energiebesparende systemen in de fabriek in Helmond. Door deze systemen gaat van Rooi Meat fors besparen op het energieverbruik en energiekosten. Tevens zal de CO2 reductie 451 ton per jaar zijn. Dit zijn zeer mooie besparingen met een terugverdientijd van 1,63 jaar.

Februari 2021