DIRECT ADVIES EN EEN GESPREK MET
EEN COSINUS PHI SPECIALIST

klik hier

 

Cosinus Phi: behaal betere bedrijfsresultaten met een verbetering

Duurzaam ondernemen neemt een steeds grotere plek binnen onze maatschappij in, en energiebesparende maatregelen vormen daarbij een belangrijk instrument. Een onderbelicht element van energieverspilling is echter de kwaliteit van de hoeveelheid vermogen die door de elektrische installatie vloeit. De kwaliteit van het verbruikte vermogen wordt aangegeven met de arbeidsfactor in Cosinus Phi.

Met deze waarde zie je in één oogopslag de ratio tussen het werkelijk en het schijnbaar vermogen. Door de arbeidsfactor te verbeteren, werkt de elektrische installatie effectiever en verbruik je minder elektriciteit. OptiVolt ondersteunt bedrijven bij het meten, analyseren, installeren en onderhouden van een compleet arbeidsfactor project van A tot Z.OptiVolt heeft jarenlang kennis opgebouwd op het gebied van harmonischen en komt graag bij je onderneming langs om je te adviseren over harmonische vervuiling. Meer informatie over onze diensten? Neem dan gelijk contact

OptiVolt heeft bij meer dan 1000 klanten in de Benelux Cosinus Phi compensatie toegepast en deze vervuilende stromen gestopt. Binnenkort ook bij u? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse.

 

Verbetering van de Power Quality zorgt altijd voor lagere onderhoudskosten en minder energie én CO2 emissie. 

Wenst u een vrijblijvend adviesgesprek?
Vul hieronder uw gegevens in.

  Geïnteresseerd?

  Wat is Cosinus Phi?

  Cosinus Phi duidt aan hoeveel vermogen er verloren gaat tijdens het vervoer van het stroom. De ratio tussen het werkelijke vermogen en het schijnbaar vermogen noemt men Cosinus Phi. In dit geval loopt de stroom niet meer identiek, oftewel uit fase, ten aanzien van de spanning. Dit leidt tot blindvermogen, oftewel energieverlies. De bekabeling, leidingen en transformatoren moeten namelijk naast het daadwerkelijk verbruikte vermogen ook het blindverbruik vervoeren. Hierdoor dient de netaansluiting steeds groter te worden om in de hoeveelheid vermogen te voorzien. Als je op zoek bent naar manieren om de infrastructuur binnen je elektrische installatie efficiënter te gebruiken of je te maken hebt met de grens van de aansluitcapaciteit, is het reduceren van het blindverbruik een lucratieve oplossing. Niet alleen bespaar je op deze manier kosten voor een grotere aansluiting, ook voorkomt dit dat je onnodige kosten aan de netbeheerder moet betalen voor het blindvermogen.

  Cos Phi compensatie voor optimaal stroomverbruik

  De Cosinus Phi kun je eenvoudig verbeteren door Cos Phi compensatie met een condensatorbank toe te passen. Bij deze compensatie plaatsen de specialisten een aantal aan elkaar geschakelde condensatoren aan op de elektrische installatie. Deze condensatoren meten het blindvermogen en filteren de belasting uit het systeem. Naast de condensatoren is het een optie om met specifieke spoelen de onwenselijke harmonischen uit de installatie weg te filteren. Deze harmonischen zorgen namelijk voor onnodig verlies van energie.

  Toepassingen van Cosinus Phi

  De Cos Phi compensatie kan op talrijke plaatsen worden gebruikt. Zo pas je de compensatie toe bij transformatoren, lasapparaten, asynchroon motoren, fluorescentielampen, toevoerleidingen en installaties met ontlaadinrichtingen. Deze kleine investering betaalt zichzelf vervolgens spoedig weer terug, aangezien je maximaal vermogen ontvangt tegen lagere energiekosten. Bij een kleine industriële onderneming die een verbruik heeft van 500 kW met een Cosinus Phi van 0,7, kan je gemiddeld jaarlijks tot wel € 15.000,- besparen. Verder gaan apparaten langer mee en hoef je niet de dikte van de toevoerleidingen te vervangen. Vraag gerust om meer informatie via de website van OptiVolt.