Beperk het reactief vermogen in de installatie dankzij OptiVolt

In elke elektrische apparatuur bevindt zich naast bruikbaar en nuttig vermogen ook vermogen dat niet effectief wordt omgezet in beweging, warmte of licht. Dit niet-effectieve deel noemt men ook wel het reactief vermogen. Reactief vermogen of blindvermogen leidt tot extra belasting van de leidingen, transformatoren en bekabeling. Tegelijkertijd zorgt reactief vermogen ervoor dat we steeds minder bruikbare energie uit het totale vermogen kunnen halen. OptiVolt analyseert en adviseert om het reactief vermogen zoveel mogelijk te beperken. Neem direct contact met ons op via de website voor een uitgebreid onderzoek om energie binnen je bedrijf te besparen.

Voorkom of elimineer direct een blindvermogenboete
door verbetering van uw Power Quality
met OptiVolt Systems

Verbetering van de Power Quality zorgt altijd voor lagere onderhoudskosten en minder energie én CO2 emissie. 

Wenst u een vrijblijvend adviesgesprek?
Vul hieronder uw gegevens in.

  Geïnteresseerd?

   

  Wat is reactief vermogen?

  De definitie van reactief vermogen is wanneer de perfect sinusvormige golfvorm van de spanning uit fase is met de golfvorm van de belasting. Helaas wordt slechts een deel van het vermogen nuttig besteed. Dit wordt het werkelijk vermogen genoemd. Het andere deel aan vermogen, oftewel het reactief vermogen, gaat door onder andere magnetisme in transformatoren, motoren en condensatoren in elektronische apparatuur verloren. De verhouding tussen werkelijk vermogen en het totale vermogen wordt aangeduid met de Cosinus Phi.

  De nadelige effecten beperken door compensatie reactief vermogen

  Wanneer het reactieve vermogen te hoog is, ontstaat er een aanzienlijk warmteverlies en daalt het rendement van het complete vermogen. Deze warmteontwikkeling leidt ook tot een zware belasting van de schakelinstallaties. De specialisten van OptiVolt komen graag langs om het reactief vermogen te meten, analyseren en beperken. Door bijvoorbeeld het reactief vermogen te compenseren aan de hand van condensatoren wordt de faseverschuiving teruggebracht naar aanvaardbare waardes. Meer weten over het reactief vermogen en de daarbij behorende kosten? Neem dan vrijblijvend contact op via onze website voor meer informatie.