Reduceer het blindvermogen met statistische VAr generatoren

Statistische VAr generatoren compenseren het blindvermogen dat door inductieve of capacitieve belasting ontstaat. Deze vorm van compenseren wordt ook wel aangeduid als actief compenseren of elektronisch compenseren. Dit heeft ermee te maken dat een statistische VAr generator compenseert door actief te schakelen met elektronica. Dit is anders in het geval van een traditionele condensatorbank die enkel in trappen compenseert met passieve onderdelen.

Voorkom of elimineer direct een blindvermogenboete
door verbetering van uw Power Quality
met OptiVolt Systems

Verbetering van de Power Quality zorgt altijd voor lagere onderhoudskosten en minder energie én CO2 emissie. 

Wenst u een vrijblijvend adviesgesprek?
Vul hieronder uw gegevens in.

  Geïnteresseerd?

   

  De voordelen van een statistische VAr generator

  Door gebruik te maken van een statistische VAr generator binnen de elektrische installatie van je bedrijf profiteer je van vele voordelen:

  • De installatie met al zijn losse onderdelen gaan langer mee doordat ze minder worden belast en een kleinere hoeveelheid warmte genereren
  • Doordat de energieverliezen worden beperkt, ontvang je een lagere energierekening
  • De onderneming verduurzaamt vanwege een lagere CO2 productie
  • De statistische VAr generator is traploos instelbaar en heeft een snelle respons in ms
  • Voorkom een grote nulstroom doordat een onbalans correctie een optie is
  • De statistische VAr generator is ideaal voor installaties met veel spanningsvariaties en een hoge hoeveelheid harmonische spanning
  • Betere low voltage ride though ten opzichte van een condensatorbank
  • Altijd de perfecte compensatie

  Statistische VAr generator ten opzichte van een condensatorbank

  Een traditionele condensatorbank werk aan de hand van trappen, wat ertoe leidt dat er altijd teveel of te weinig blindvermogen wordt gecompenseerd. De statistische VAr generator levert echter altijd de exacte hoeveelheid reactief vermogen. Daarnaast is de reactietijd van de statistische VAr generator maar een paar milliseconden. Hierdoor neemt het risico op een spanningsdip af. Verder kan een statistische VAr generator ook capacitief vermogen compenseren. Tegenwoordig worden laboratoria en kantoorpanden steeds meer capacitief door het gebruik van elektronica als LED-verlichting.

  Statistische VAr generator levert robuuste compensatie

  Een statistische VAr generator vormt dus de ideale oplossing om blindvermogen te reduceren en is beter bestendig tegen fluctuerende omstandigheden, zoals spanningsvariaties, dips en harmonischen. Een condensatorbank is namelijk erg gevoelig voor harmonische spanning, omdat de weerstand van de bank lager is voor hoge frequenties. Verder bestaat bij een statische VAr generator geen risico op resonantie. Wil je meer weten over de beste statistische VAr generatoren voor jouw elektrische installatie? Neem dan gerust contact op via de website van OptiVolt.