Power Factor

OptiVolt helpt u bij het verbeteren van de Power Factor. Met een jarenlange ervaring weten wij je onderneming naar een hoger plan te tillen door het blindverbruik zo laag of normaal mogelijk te maken. Ons power management bestaat uit een voortdurend innovatieproces van meten, monitoren en aanpassen met als doel energieverbruik te besparen, de installatie zo optimaal mogelijk te gebruiken en uitval binnen het bedrijfsproces te voorkomen. OptiVolt beschikt over een deskundig team dat de Power Quality van A tot Z voor u uitvoert; van de keuze voor de beste meters op ieder niveau tot het onderhouden van software en actieve Power Factor compensatie systemen.

OptiVolt heeft bij meer dan 1000 klanten in de Benelux Power Factor verbetering toegepast en deze vervuilende blindstromen gecompenseerd. Binnenkort ook bij u? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse.

Voorkom of elimineer direct een Power Factorboete door verbetering van uw Power Quality met OptiVolt Systems

Verbetering van de Power Quality zorgt altijd voor lagere onderhoudskosten en minder energie én CO2 emissie. 

Wenst u een vrijblijvend adviesgesprek?
Vul hieronder uw gegevens in.

  Geïnteresseerd?

   

  De Power Factor verbeteren met OptiVolt

  Binnen je bedrijf loopt meer stroom door de elektrische installatie en bekabeling dan er daadwerkelijk wordt verbruikt. Deze extra stroom wordt niet met een standaard verbruiksmeter opgemerkt, waardoor het ook wel blindverbruik of blindvermogen wordt genoemd. De verhouding tussen de hoeveelheid stroom die de apparatuur van je bedrijf daadwerkelijk gebruikt en de complete hoeveelheid stroom die door de installatie loopt, wordt de Power Factor genoemd. Hoe kun je er echter voor zorgen dat je het maximale haalt uit het vermogen? OptiVolt beschikt over een jarenlange expertise op het gebied van het verminderen van het reactief vermogen. Maak meteen een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat.

  Waarom is het verstandig de Power Factor te verbeteren?

  Hoe beter de Power Factor is, des te meer haal je uit het vermogen voor de elektrische installatie van je bedrijf. Een Power Factor verbetering brengt dan ook de volgende voordelen met zich mee:

  • Je betaalt geen onnodige kosten voor blindvermogen
  • De energieverliezen in de kabels en leidingen neemt af, aangezien er minder stroom door de installatie wordt vervoerd
  • Bij het spanningsniveau aan het einde van de installatie treedt een verbetering op
  • Er is extra vermogen beschikbaar voor de vermogenstransformatoren, wanneer de Cosinus Phi compensatie in de secundaire wikkeling wordt toegepast.


  Neem contact op met OptiVolt voor een Power Factor verbetering

  De Power Factor kan aan de hand van verschillende methodes worden verbeterd, zoals met Cosinus Phi condensatoren. Zij filteren het blindvermogen uit het systeem en passen het aan. Vraag vrijblijvend meer informatie over de Power Factor verbetering aan op de website van OptiVolt.