DIRECT ADVIES EN EEN GESPREK MET
EEN POWER QUALITY SPECIALIST

klik hier

Power Quality

OptiVolt zorgt voor verbetering van uw Power Quality waardoor uw energie-, onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk lager worden. Uw investering is gegarandeerd binnen 1 tot 4 jaar terug verdiend.

OptiVolt heeft bij meer dan 1000 klanten in de Benelux Power Quality verbetering toegepast en deze vervuilende stromen gecompenseerd. Binnenkort ook bij u? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse.

Verbetering van de Power Quality zorgt altijd voor lagere onderhoudskosten en minder energie én CO2 emissie. 

Wenst u een vrijblijvend adviesgesprek?
Vul hieronder uw gegevens in.

  Geïnteresseerd?

  Wat is Power Quality?

  ‘Power Quality’ betekent in Nederlands stroom- en spanningskwaliteit. Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektriciteit. Zoals vermogen beschreven kan worden als stroom en spanning, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit.

  Problemen met de kwaliteit van elektriciteit leiden tot een slechte Power Quality. Deze website gaat over de kwaliteit van elektrische energie, wat er mis mee kan gaan, hoe dat veroorzaakt wordt en welke mogelijkheden OptiVolt kan bieden om problemen op te lossen die zijn ontstaan door een slechte Power Quality.

  Hoe onstaat Power Quality?

  Het ontstaan van een slechte Power Quality heeft verschillende oorzaken. Oorzaken kunnen zijn: aanpassingen van bestaande installaties door de jaren heen zoals netconfiguraties, vervanging van uw apparatuur met elektronica zoals het vervangen van conventionele verlichting naar bijvoorbeeld LED verlichting en plaatsen van frequentieregelaars op elektromotoren. Ook elektromotoren die in deellast draaien dragen bij aan een slechte Power Quality.

  Wat is het effect van een slechte Power Quality

  Een slechte Power Quality kenmerkt zich door de aanwezigheid van hoge harmonische- en blindstromen, asymmetrie en een onnodig hoge spanning. Deze aspecten veroorzaken vervuiling en/of onnodig hoog verbruik in uw interne elektrotechnische infrastructuur waardoor er storingen kunnen optreden, apparatuur kan schade ondervinden en de levensduur wordt verkort.

  Een slechte Power Quality verhoogt de onderhouds- en vervangingskosten. Het zorgt niet alleen voor schade aan uw kostbare apparatuur, maar genereert ook een hoger, onnodig verbruik en u betaalt dus teveel aan uw leverancier en netbeheerder!

  Oplossen van Power Quality problemen

  Het meten en monitoren van een installatie ten aanzien van de kwaliteit van de interne elektrotechnische infrastructuur is dus geen overbodige luxe. Problemen kunnen worden gesignaleerd en verholpen. Elk specifiek Power Quality probleem vereist zijn eigen oplossing. In veel gevallen kunnen de oplossingen elkaar versterken waardoor diverse problemen gelijktijdig worden opgelost.