Het Libanon Lyceum begon in 1909 met 3 klassen als 2de hogere burger school met een 5-jarige cursus. In 1913 verhuisde de school naar een nieuw gebouw in de Libanonstraat. Zo kwam de school aan haar huidige naam. De school heeft een afdeling voor mavo tot aan technasium. De school is gehuisvest in twee prachtige panden in Kralingen. Leerlingen in de onderbouw krijgen les op de locatie Mecklenburglaan, de bovenbouw op de locatie Ramlehweg.

De cv-installatie op beide locaties wordt door OptiVolt gevuld met OptiFlow®. OptiFlow® is een biologisch afbreekbare vloeistof met een meervoudige werking. OptiFlow® zorgt voor het Libanon Lyceum voor een directe besparing op het gasverbruik. OptiFlow® staat voor een lager gasverbruik, een hoger rendement, lagere onderhoudskosten, al met al besparingen die tevens verder bijdragen aan het creëren van een groen bewuste mindset bij de huidige generatie.