Met ongeveer 2500 leden is Hockey Club Rotterdam de op één na grootste club van Nederland. Hockey Club Rotterdam is in 1973 ontstaan als een fusie van HC Hillegersberg, MRHC en RBC. Door de aanleg van de Hoge Snelheids Lijn, moest de club aan de Beekweg verhuizen. In oktober 2001 werd het huidige clubhuis geopend aan de Hazelaarweg.

De samenwerking van OptiVolt en Capital Circle heeft geleid tot een Crowdfundproject voor de Hockey Club Rotterdam. Dit project gaat half november online op www.capitalcircle.nl.  OptiVolt gaat bij Hockey club Rotterdam haar energiebesparende systemen installeren en zo voor de club een verlaging van het energieverbruik realiseren. Tevens heeft Hockey Club Rotterdam de opdracht gegeven om de cv-installatie vullen met OptiFlow®. OptiFlow® staat voor een lager gasverbruik, een hoger rendement, lagere onderhoudskosten, al met al besparingen die tevens verder bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.