Hotel Ridderkerk is een van de nieuwste hotels van hert Van der Valk familiebedrijf, Van der Valk Hotel Ridderkerk is in meerdere opzichten een nieuwe ontwikkeling. De meest opvallende en verrassende vernieuwing is wellicht de vorm van het gebouw, maar ook in het gebouw zijn veel nieuwe ideeën verwerkt. Bij het ontwerpen van Van der Valk Hotel Ridderkerk is uitgegaan van drie basisgedachten: gastvrijheid, duurzaamheid en efficiency. Deze drie kernwoorden komen tot uiting in een product met een maximale beleving voor onze gasten en een minimale belasting van de omgeving en het milieu.

Om nog meer bij te dragen aan het milieu gaat OptiVolt bij Van der Valk hotel Ridderkerk haar energiebesparende installatie plaatsen. Zo zal het hotel gaan besparen op haar energieverbruik en kunnen zij tegelijkertijd profiteren van lagere kosten en haar CO2 uitstoot verminderen.