Kinepolis Group ontstond in1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen. Kinepolis telt 46 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is Kinepolis ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. 2.300 medewerkers zetten zich elke dag in om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen.

Kinepolis wil uitbouwen op het gebied maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen en daarom heeft Kinepolis OptiVolt de opdracht gegeven om op de locatie in Antwerpen haar energiebesparende systemen te plaatsen. Door het installeren van deze systemen zal er een verlaging van het energieverbruik gerealiseerd worden en daardoor minder kosten en minder CO2 uitstoot.