Het Onze Lieve Vrouwelyceum heeft een rijke traditie en cultuur.
De school werd in 1922 gesticht en daarmee kreeg Breda zijn eerste katholieke middelbare school.
Op het OLV volgen leerlingen uit Breda en omstreken de hoogste vormen van onderwijs: gymnasium, atheneum of havo. De school streeft een hoge kwaliteit van onderwijs na. Daarbij maken we gebruik van beproefde methoden in combinatie met nieuwe inzichten en technieken.

Ook op het gebied van energiebesparing wil het OLV graag meedoen met de laatste technieken. Door middel van een samenwerking van OptiVolt en Capital Circle is er een Crowdfundproject gestart voor Onze Lieve Vrouwelyceum. Door dit project gaat OptiVolt bij het OLV haar energiebesparende systemen installeren en zo voor de club een verlaging van het energieverbruik realiseren. Tegelijkertijd zal het OVL kunnen profiteren van lagere kosten en haar CO2 uitstoot verminderen.