Oldenboom hecht veel waarde aan een beter milieu en een gezonde woon- en werkomgeving. Doordat de focus ligt op duurzaamheid hebben zij naast gecertificeerde producten een breed scala aan producten die zeer geschikt zijn voor energiezuinig bouwen. Denk hierbij aan natuurlijke en duurzame isolatiematerialen van hout en cellulose. Maar ook damp-open plaatmaterialen en luchtdichte folies. Om nog meer bij te dragen aan een groener en beter milieu heeft de houtfabriek OptiVolt de opdracht gegeven om haar PoweLiner® te installeren op de locatie in Harlingen. Dit energiebesparende systeem verbetert de vermogenkwaliteit van de hoofdverdeelinrichting.

Met de Powerliner® zal Oldenboom Meinesz geen last meer hebben van overcompensatie, de PowerLiner® berekent namelijk zelf hoeveel KVar er nodig is. Met deze systemen zal de houtfabriek besparen op zowel energieverbruik als energiekosten en tegelijk de CO2 uitstoot verminderen met een terugverdientijd van 3,82 jaar.