Falco BV is opgericht op 15 september 1951. Het bedrijf ging zich toeleggen op de fabricage van transportwerktuigen, als steenkruinwagens, betonwagens, en grint- en teerwagens. Midden jaren 50 kwamen daar rijwielrekken en fietsenbergingen bij. Niemand kon vermoeden dat die stap uiteindelijk de kern van Falco’s huidige activiteiten zou gaan vormen. Een compleet programma rond gebouw, straat, park en sportveld. Falco beschouwt haar activiteiten nadrukkelijk in het licht van haar maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Door de reden hebben zij OptiVolt de opdracht gegeven om een PowerLiner® te gaan installeren bij de locatie in Vriezenveen. Dankzij deze PowerLiner® zal Falco flink gaan besparen op het energieverbruik en energiekosten. Al met al mooie besparingen met een zeer korte terugverdientijd, die tevens bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen