De 1905 opgerichte firma De Meteoor is begonnen met de productie van cementstenen. Anno 2019 is De Meteoor uitgegroeid tot een ontwikkelaar, producent en leverancier van prefab betonelementen. Zij produceren railproducten die dagelijks worden toegepast bij projecten in heel Nederland. Sinds 2003 maakt de Meteoor deel uit de BTE groep.

Aandacht voor het milieu en de leefomgeving is iets dat de BTE Groep hoog in het vaandel heeft staan. Daarom heeft De Meteoor OptiVolt de opdracht gegeven om haar energiebesparende systemen te installeren. Op de locatie in Rheden zal OptiVolt 2 PowerLiners® gaan plaatsen. Door het plaatsen van dit dynamisch systeem dat zelf exact berekent hoeveel KVar benodigd is heeft overcompensatie geen kans. Dit leidt tot een lagere weerstand tussen de transformator en de hoofdverdeelinrichting.  Met de PowerLiners®  werkt De Meteoor mee aan maatschappelijk verantwoord ondernemen met een terugverdientijd van 2,95 jaar.