Sinds de oprichting van Sonneveld in 1956 bieden zijn diverse activiteiten, producten en services aan die de processen en uitdagingen van de bakkerijen minder complex maken. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Sonneveld. In hun duurzaamheidsstrategie staat diverse doelstellingen gesteld tot 2025.  Om enkele doelstellingen te behalen heeft Sonneveld OptiVolt de opdracht gegeven om twee PowerLiners® te gaan installeren bij de fabriek in Papendrecht. Door de PowerLiner®, die een benodigde hoeveelheidkVAr levert, parallel en centraal op de hoofdverdeelinrichting aan te sluiten wordt de benodigde hoeveelheid kVAr nu geleverd door de PowerLiner®. De PowerLiner is een dynamisch systeem dat zelf exact berekent hoeveel KVar benodigd is zodat overcompensatie geen kans krijgt. Hierdoor wordt er minder stroom (kVA) door de hoofdverdeelinrichting getransporteerd. Deze stroomverlaging zorgt voor een lagere weerstand tussen de transformator en hoofdverdeelinrichting. Lagere weerstand leidt tot minder warmteontwikkeling in de bekabeling en de hoofdschakelaar. Dit leidt weer tot een forse besparing voor Sonneveld in het energieverbruik en energiekosten met een zeer korte terugverdientijd van 2,2 jaar.