Frans Boerboom is in 1973 begonnen als ambachtelijk houtbewerker. Al snel ontwikkelde Boerboom Hout zich
als timmerbedrijf voor de bouw. Media jaren 80 is de focus verlegd op de toelevering aan de industrie. Boerboom Hout is een familiebedrijf die zich ontwikkelde tot een volwaardig toeleverancier van grote en middelgrote series in massief hout en plaatmateriaal,  halffabricaten en eindproducten.

Voor de fabriek in Bergeijk heeft Boerboom OptiVolt gevraagd haar energiebesparende systemen te installeren. Door het installeren van een PowerLiner 200® gaat Boerboom fors besparen op het energieverbruik alsmede op energiekosten. Tevens zal er een vermindering zijn in de CO2 uitstoot. Hierdoor draagt Boerboom zijn steentje bij aan verantwoord maatschappelijk ondernemen met terug verdientijd van 3,5 jaar.