De in 1927 opgerichte familiebedrijf is met name bekend om de Friese Droge Worst die Weidenaar aan meer dan achthonderd supermarkten in Nederland. Naast deze worst verkoopt Weidenaar nog meer verschillende vleeswaren.

Weidenaar heeft OptiVolt de opdracht gegeven voor het installeren een PowerLiner®. De PowerLiner® is een actief, energiebesparend systeem dat wordt gebruikt bij het verbeteren van de vermogenskwaliteit van de hoofdverdeelinrichting. Om arbeid te kunnen leveren heeft een AC elektromotor een magnetisch veld nodig. Het energiebedrijf levert een hoeveelheid kVAr om dit magnetisch veld te creëren. Door de PowerLiner®, die een benodigde hoeveelheid kVAr levert, parallel  en centraal op de hoofdverdeelinrichting aan te sluiten wordt deze benodigde hoeveelheid nu geleverd door de PowerLiner®.

Dankzij de PowerLiners® zal OptiVolt een gegarandeerde besparing van 4,6% realiseren op het energieverbruik van Weidenaar met een terugverdientijd van 2,5 jaar.