Kargro Recycling is opgericht in 1982 met als doel het wereldwijde afvalprobleem met afgedankte vrachtwagenbanden op te lossen. In de fabriek in Nederweert recyclen zij jaarlijks 60.000 ton vrachtwagenbanden. Rubberpoeders en granulaten worden hergebruikt in diverse toepassingen zoals de productie van nieuwe banden, rubberverbindingen voor het opnieuw betreden van vrachtwagenbanden en de productie van gevulkaniseerd rubber.

OptiVolt gaat in de fabriek drie PowerLiners® installeren. Deze energiebesparende systemen verbeteren de vermogenkwaliteit van de hoofdverdeelinrichting. Met de Powerliners® zal Kargro geen last meer hebben van overcompensatie, de PowerLiners® berekenen namelijk zelf hoeveel KVar er nodig is. Met deze systemen zal de fabriek besparen op zowel energieverbruik als energiekosten en tegelijk de CO2 uitstoot verminderen met een terugverdientijd van 1,5 jaar