Wheyco is opgericht 2004 en gevestigd op het zuivelpark in Hoogeveen. Daar verwerken zij het kaaswei van DOC Kaas en andere kaasfabrieken tot hoogwaardige wei-ingrediënten. Wheyco is voortdurend bezig met verantwoordelijk ondernemen zo heeft de locatie in Hoogeveen specifiek gecommitteerd aan het volgen van de richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van DIN ISO 26000:2010.

Hiermee ondersteunt Wheyco haar streven naar “profit, people & planet” door de productie van betere producten ter bevordering van een betere gezondheid, met een betere ecologische voetafdruk en betere waard proposities. Naast een aantal algemene maatregelen wordt specifiek aandacht besteed aan energiebesparing, bijdrage aan een efficiënte en duurzame waardeketen, gezondheid en veiligheid.

Een van deze maatregelen is dat OptiVolt haar energiebesparende systemen gaat installeren. Door het plaatsen van de OptiVolt systemen gaat Wheyco een CO2 reductie behalen van 493 ton per jaar en zal het energieverbruik fors verminderen. Hierdoor heeft Wheyco weer een mooie stap gemaakt in haar richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maart 2021