In 2002 is de familie Aardse definitief overgestapt op teelt van orchideeën en dan specifiek de Phalaenopsis. Door het hele productieproces volledig in eigen hand te houden, kunnen zij het proces nauwkeurig monitoren en aanpassen indien nodig. Aardse Orchids is in het bezit van een tweetal keurmerken van het Milieu Programma Sierteelt (MPS), te weten het MPS-A+ en het MPS GAP certificaat. Het behalen en behouden van deze certificaten is voor Aardse Orchids van groot belang. Het certificeringsproces geeft inzicht in de bedrijfsprocessen op het gebied van o.a. energieverbruik, duurzame omgang met mest- en gewasbeschermingsmiddelen en de verwerking van afvalstoffen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Aardse namelijk hoog in het vaandel en zij kijken graag verder dan de strikt noodzakelijke voorwaarden voor onze MPS-certificeringen.

Dit is ook de reden dat zij hebben gekozen voor een samenwerking met OptiVolt. OptiVolt zal bij Aardse Orchids haar PowerLiners® installeren. Dankzij de PowerLiners® gaat Aardse een gegarandeerde besparing halen op het energieverbruik van 2,8% en een reductie van CO2 uitstoot van 136 ton.

Juni 2021