Coops mengvoeders is een modern bedrijf met een bijna 400 jaar oude traditie als molenaars. Sinds jaar en dag zijn ze specialist in het maken van voeders op maat. Ook op het gebied van meststoffen is maatwerk de methode voor een juiste bemesting van gewassen.

OptiVolt zal op de locatie in Halle haar MultiLiners® gaan installeren. De MultiLiner® is een energiebesparend systeem dat wordt gebruikt bij het verhogen van het rendement van AC elektromotoren of koelcompressoren, het reduceren van facilitaire distributieverliezen en het verbeteren van de vermogenskwaliteit van de totale interne elektrotechnische infrastructuur. Om arbeid te kunnen leveren heeft een AC elektromotor een magnetisch veld nodig. Het energiebedrijf levert een hoeveelheid kVAr om dit magnetisch veld te creëren. Door de MultiLiner®, die een hoeveelheid kVAr levert, parallel op de motor aan te sluiten wordt deze benodigde hoeveelheid nu geleverd door de MultiLiner®. Hierdoor wordt er minder stroom (kVA) door de elektrotechnische infrastructuur getransporteerd. Deze stroomverlaging zorgt voor een lagere weerstand binnen de gehele infrastructuur.

Door de MultiLiners® gaat Coops fors besparen op het energieverbruik met een terugverdientijd van iets meer dan 2,5 jaar.

Juni 2021