Movianto maakt deel uit van de Walden Group, een bedrijf opgericht in het zuiden van Frankrijk in 1951, met het hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. Met een one-stop-shop aanbod voor zorgdistributie is Walden nu de Europese leider in logistiek en transport voor farma. Movianto streeft ernaar de geprefereerde Europese partner voor gezondheidszorgoplossingen te zijn met de beste kwaliteit in zijn klasse voor de farmaceutische, biotechnologische, medische apparatuur en diagnostische industrie.

Movianto Nederland in Oss heeft OptiVolt de opdracht gegeven voor het installeren van PowerLiner 300® voorzien van een THD filter. De PowerLiner® is een actief, energiebesparend systeem dat wordt gebruikt bij het verbeteren van de vermogenskwaliteit van de hoofdverdeelinrichting. Om arbeid te kunnen leveren heeft een AC elektromotor een magnetisch veld nodig. Het energiebedrijf levert een hoeveelheid kVAr om dit magnetisch veld te creëren. Door de PowerLiner®, die een benodigde hoeveelheid kVAr levert, parallel  en centraal op de hoofdverdeelinrichting aan te sluiten wordt deze benodigde hoeveelheid nu geleverd door de PowerLiner®. De PowerLiner is een dynamisch systeem dat zelf exact berekent hoeveel KVar benodigd is zodat overcompensatie geen kans krijgt. Hierdoor wordt er minder stroom (kVA) door de hoofdverdeelinrichting getransporteerd. Deze stroomverlaging zorgt voor een lagere weerstand tussen de transformator en hoofdverdeelinrichting. Lagere weerstand leidt tot minder warmteontwikkeling in de bekabeling en de hoofdschakelaar. Door de toevoeging van de THD filter zullen de harmonische stromen worden gefilterd en zullen de Ampères dalen gemiddeld met 15 – 20%. Zo zal er 15-20% meer ruimte  ontstaan op de transformator voor eventuele uitbreidingen.

Juli 2021